BİK Ankara Şubesi’nde “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi” devam ediyor
Basın İlan Kurumu (BİK) Ankara Şube Müdürlüğü, İŞKUR ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile düzenlenen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı” uzman eğitmenler eşliğinde devam ediyor.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen eğitim programının ikinci haftasında, Milliyet Gazetesi Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabiri Abdullah Karakuş, medya hukuku uzmanı Melih Selvi, Anadolu Ajansı (AA) Fotoğraf Haberleri Editörü Fırat Yurdakul, Milliyet gazetesi sayfa tasarım uzmanı Orhan Erkılıç, CNN Türk’ten Ertan Ezen, TRT’den Cüneyt Polat eğitim veren isimler arasındaydı.
Eğitmenlerden Abdullah Karakuş, gazeteci olmayı düşünenlerin devamlı olarak kendilerini yenilemesi, güncel ve aktüel olaylarla yakından ilgilenmesi, olup bitene kayıtsız kalmaması gerektiğini vurgularken, Anadolu Ajansı (AA) Fotoğraf Haberleri Editörü Fırat Yurdakul ise gazeteci adaylarıyla gazetecilik mesleğinin ve foto muhabirliğinin inceliklerini paylaştı.

25 yeni nesil gazeteci adayının katıldığı Ankara’daki “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı”nda eğitim 10 Mayıs Perşembe gününe kadar devam edecek.