Seminer, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü Nedim Engin’in konuşmalarıyla başladı. Gazeteciliğin ve yayıncılığın Türkiye’de farklı bir boyut kazandığını aktaran AGC Başkanı Mevlüt Yeni, gazetecilere yönelik gerçekleştirilen kişisel gelişim seminerlerin önemine dikkat çekti. “Yayıncılık yeni bir boyut kazandı. Hem bizim cemiyetin doğrudan düzenlediği sosyal faaliyetler ve etkinliler hem de farklı sizlere yönelik etkinliklerin faydalı olduğunu düşüyorum. Katılımın iyi olduğunu görmek beni mutlu etti. Bu katılımlar sizler için düzenleniyor, boş şeyler değil. Hocalarımız bu önemli etkinlikler için çok değerli vakitlerini ayırıyorlar. Ben Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü Nedim Engin ve çok değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” diyen Yeni, 17 Aralık’ta Su Otel’de gerçekleştirilecek basın oskarları ödül törenine herkesi davet etti.
“HAYAT ÇALIŞMAKTAN İBARET DEĞİL”
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’den sonra sözü Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü Nedim Engin aldı. Engin, birkaç ay önce Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir seminere katıldıklarını ve seminerden çok etkilendiklerini söyledi. ATSO’da o dönem eğitim veren Nebi Acar ve Serkan Öcal’dan aynı seminerin gazeteciler için de verilmesi talebinde bulunduklarını aktaran Engin, eğitimcilerin hiçbir maddi karşılık beklemeden bu teklifi kabul ettiğini söyledi. Lonca Eğitim Enstitüsü’nün eğitmenlerine teşekkür eden Engin; “Bizim asıl amacımız şu; sizin sahada zorlandığınızı, bu keşmekeş içersinde yorulduğunuzu biliyoruz. Biz de sizi nasıl rahatlatırız diye düşündük. Her şey gazetecilik, koşturma değil. Hayat diğer taraftan da devam ediyor. Bu iki saatlik seminerde kendinize ayıracağınız vaktin sizlere daha olumlu katkı sağlayacağını düşünüyor ve teklifimizi reddetmeyen eğitmenlerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
YAŞANMIŞ BAŞARI HİKÂYELERİ ANLATILDI
Lonca Eğitim Enstitüsü Kurucu Ortağı Nebi Acar ve Serkan Öcal, gazetecilere ‘noktaları birleştirmek’ konu başlığı ile yaşanmış başarı öyküleri anlattı. Gazetecilik mesleğinin son derece değerli bir meslek olduğunu söyleyen Acar ve Öcal, “Aslında gazetecilerin yaptığı şeyde, olaylar arasındaki noktaları birleştirmek. Halkın göremediği, sıradan insanların göremediği şeyi farklı bir bakış açısıyla öne çıkarmak. 25 senedir Antalya’da yaşıyorum ve artık Antalyalı oldum. Antalya’yı yakından tanıyorum. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’nin yaptığı çalışmaları sürekli duyardık. Basın İlan Kurumu’ndan bize böyle bir teklif gelince çok sevindik ve hiç düşünmeden kabul ettik. Yaşanmış hayat hikâyeleri üzerinden konuşuyor olacağız. Göreceksiniz her hayat hikâyesini bir nokta olarak kabul ettiğimizde, ortaya çok güzel bir resim çıkacak. Bir farklılık, farkındalık bazen hayatımızın önemli bir olayı oluyor. Ben Marmara Üniversitesi eğitim fakültesi mezunuyum. Yaklaşık 15 yıldır turizm otelcilik sektöründe çalıştıktan sonra 10 senedir eğitim sektöründeyim. Son 10 yıldır eğitim sektöründeyim. Antalya’daki firma yöneticilerine, çalışanlarına ve halka eğitimler veriyoruz. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın da destekçisiyiz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandılar.
ULUSLAR ARASI ARAŞTIRMALARDAN ÖRNEKLER VERİLDİ
Eğitmen Nebi Acar, yaklaşık iki saat süren seminerde gazetecilere yaşanmış başarı öykülerini anlattı. Prof. Dr. Adam Grant’in Alman Kraliyet isimli kitabından örnekler de veren Acar, başarı piramidinin üst ve alt tabakasında yer alan insanların karakteristik özelliklerine dikkat çekti. Bu konuda yapılmış uluslar arası araştırmalardan da örnekler aktaran Acar; The Ritz Carlton İstanbul otelinde inanılmaz bir başarıya imza atan ilkokul mezunu boyacının hikâyesiyle gazetecileri oldukça etkiledi. Yaklaşık iki saat süren toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.