MALATYA/BİK- Malatya’nın Hekimhan ilçesi doğumlu olduğunu, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kulak Burun Boğaz (KBB) Bölümü’nde 20 yıl civarında görev yaptığını belirten İnönü Üniversitesi r Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, “Malatya’yı sağlık turizminin merkezi yapacağız” dedi. “Üniversitemiz bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezi’nin organ nakillerinde bir merkez haline gelmesini arzuluyoruz. Kanser tedavisi için Onkoloji Hastanemizin 200 yataklı olması için çalışıyoruz ve bunu Diş Hekimliği Fakültemizin yanına yapacağız. Kanser tedavisinde de bir merkez olmak istiyoruz” ifadelerini kullanan Kızılay, gerek karaciğer nakilleriyle, gerekse kardiyoloji bölümündeki başarılarla, kurulacak kanser hastanesi ile il ve yurt dışından gelecek hastalarla Malatya’yı sağlık turizm merkezi yapmayı hedeflediklerini vurguladı.
Kızılay, “Bayrağı aldığımız yerden çok daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Üniversitemizi Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023’te bir dünya üniversitesi yapacağımıza inanıyorum. Üniversitemizi bilimde, sanatta, sporda, eğitimde ülkemizin önde gelen üniversitesi yapmak için büyük bir atılım yapmayı hedefliyoruz. İnönü Üniversitesini dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına sokmak temel amacımız” dedi.
Rektör Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi’ni 124 milyon TL civarında borcuyla devir aldıklarını da hatırlatıp, borcun günü gelmiş kısımlarının ödenmesi için çaba gösterdiklerini de belirterek, “Mesela, üniversitemizin ilgilendiği ve kampüsümüz içinde yer alan Malatya Teknoparkta 12 adet şirket bulunuyor. Oysaki, komşu şehrimiz Elazığ Teknoparkta bu sayı 65’dir. Bu konuda da girişimlerimiz olacak. Teknopark’ı daha ileri taşımak için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise, BİK hakkında bilgi aktardıktan sonra, gazetecilik döneminde Turgut Özal Tıp Merkezi’nin Malatya’ya yapılacağı ilk haberini yaptığını, akrabası olan eski Baro Başkanı Mehmet Heyrettin Abacı’nın ise, İnönü Üniversitesi’nin açılması için arkadaşlarıyla dernek kurduğunu ve ön ayak olduğunu, böylece üniversitenin 1975 yılında kurulduğunu hatırlattı.
Nihat Abacı, “Şehirlerin kalkınmasında üniversiteler önemli roller üstlenir. Bu bağlamda üniversite basın işbirliği önemlidir. Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen önemli ameliyatların kamuoyuna duyurulmasında önemli görevler ifa eden basın, haber konusunda desteklenmeli. Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde etkin basın birimi kurularak, önemli ameliyatlar görüntülenerek basına ulaştırılıp, basın kanalıyla duyurulmalı. Böylece il ve yurt dışından daha fazla hasta gelişi sağlanmalıdır. Çünkü günümüzde turizm geliri önemlidir. Sağlık turizmi geliri de Turgut Özal Tıp Merkezi kanalıyla kat kat arttırılmalıdır” şeklinde konuştu.
Ziyarette Abacı, Kızılay’a, BİK’in yayınlarından Gazeteci Yazar Ergün Hiçyılmaz’ın kaleme aldığı “Çanakkale” kitabını hediye etti.