Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Basın İlan Kurumu ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü ile ortaklaşa organize edilen eğitim programıyla medya sektöründe nitelikli eleman istihdamının artırılması planlanıyor.
Verilen eğitime konuk olarak katılan Prof.Dr.Rüstem Aşkın, “Her gazeteci öncelikle yeterli kültür donanıma, kalıcı etik ilkelere riayet ederek yola çıkmalıdır. Herkes sağlık muhabirliği yapmamalı, sağlık muhabirliği sertifikasyona tabi tutulmalı, sağlık haberleri en azından bir danışman hekim eşliğinde yazılmalıdır. Yanlış haberler toplumda infial uyandırabilir. Sağlıkçıları aşağılayan/ suçlayan sansasyonel haber gazeteciyi birkaç haftalığına popüler yapabilir. Ancak bu kısa sürede ters teper. Dramatik, iç parçalayıcı olaylar görüntülü verilmemeli. Hiçbir haber şaşırtıcı, sansasyonel bir dil ile yazılmamalı, kışkırtıcı, suçlayıcı, istismara yol açan, teşhir edici kötü haberler yapılmamalıdır” diye konuştu.
Prof.Dr.Aşkın’a aynı derste eşlik eden Doç.Dr.Ömer Şenormancı ise “Özelikle madde kullanımı ile ilgili haberlerde uyuşturucuyu özendirmekten kaçınılmalı, etken madde ismi verilmeli, insanları suçlayıcı dil kullanılmamalı. Tıbben tedavi edilemeyen bazı hastalıklarda da ‘Mucize ilaç, mucize tedavi’ gibi içeriği belli olmayan bitkisel preparatlarla çaresiz insanlar sömürülmemeli” dedi.
Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, oluşturdukları Haber Atölyesinde haber üretimlerinin devam edeceğini, üretilen haberlerin ajanslar ve medya kuruluşları vasıtasıyla topluma sunulacağı mesajını verdi.
Başeğmez, sağlıkta toplumu doğru bilgilendirmenin önemine dikkat çekerek, katkılarından dolayı Prof.Dr.Rüstem Aşkın’a da teşekkür etti.