Gölköy Yaşam Resort’taki zirve toplantısında raporlar derlendi, projenin sonuç bildirgesi hazırlandı. Ayrıca Avukat Evren Karaahmet’in moderatörlüğünde bir de panel gerçekleştirildi.
Panele konuşmacı olarak Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu Direktörü Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Koç Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Barlas ve Av. Helin Durmuş katıldı.
“Diplomasiye Genç Bakış” projesi, uluslararası projeler yürüten gençlik kuruluşlarının, Türkiye’nin yurt dışındaki tanınırlığına ve kamu diplomasisi çalışmalarına katkı sağlamaları konusunda daha aktif bir rol üstlenmelerine olanak tanımak için Türkiye’de kamu diplomasisi alanında çalışan karar alıcı kuruluşlarla gençleri bir araya getirmeyi hedefliyordu, öyle de oldu. Konuşmacılar 20 dakikalık sunumlarının ardından, gençlerden gelen birbirinden zor soruları cevapladı.
Kastamonu’da gerçekleşen zirve toplantısının panel bölümünde, gençler sordukları sorularla konuşmacıları bir hayli terlettiler.
“PROJELERİMİZE GENÇLERİ DAHİL EDEREK ÇALIŞIYORUZ”
Panelde bir konuşma yapan Kastamonu Genç Yaşamın Sesleri Derneği Başkanı Mehmet Şanlı, projelere gençlerin katılımının önemine işaret etti.
Derneklerinin Kastamonu’da 2009 yılından kurulduğunu ve o tarihten bugüne kadar Kastamonu’da faaliyet gösterdiklerini kaydeden Şanlı: “Derneğimizin amacı, Kastamonu’daki gençlere yeni ufuklar açabilmek, onlara fırsatlar yaratabilmek. Bunun için de ürettiğimiz projelere gençleri dahil ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu proje de gençlerimizden gelen talep üzerine ortaya çıkan bir çalışma. Kamu diplomasisi alanında gençler ne verebilir, ürettiğimiz projelerle kamu diplomasisi çalışmalarını nasıl birleştirebiliriz, gördüğümüz aksaklıkları kendi deneyimlerimizden yola çıkarak çalışmalarımıza nasıl dahil edebiliriz sorusuyla başladık. Öncelikle yedi bölgemizde çalıştaylar düzenledik, bölge içindeki gençler bu çalışmalara katıldılar. Burada değerli görüşlerini paylaştılar ve birbirleri ile fikir alışverişinde bulundular. Bunların sonucunda da raporlar hazırlandı. Son olarak burada raporları birleştirerek, panelimizde edineceğimiz bilgilerle de zirve raporumuzu oluşturup projemizi tamamlayacağız” diye konuştu.
Proje ile daha önceden Türkiye’nin 7 farklı bölgesinde en az 20 gencin katılımı ile bölge çalıştayları yapılmıştı. 40’a yakın gencin katılımıyla da Kastamonu’da zirve ve kapanış toplantısı ile proje sona erdi. Panel konuşmacıları ve katılımcı gençler, kusursuz program nedeniyle Genç Yaşamın Sesleri Derneği yöneticilerini tebrik ettiler.