Haftanın ilk dersi Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aysel Çetinkaya tarafından verilen ‘Dijital Habercilik’ ile başladı. Çetinkaya, Dijital haberciliğin tarihsel gelişim sürecini ve ‘Yeni medya’ kavramını ile ‘Yeni Medya’ üzerinde kursiyerlere ayrıntılı bir sunum yaparken, sosyal medya, bloglar, online haber siteleri ve video oyun siteleri gibi internet ortamlarını ifade etmek için kullanılan bir medya sistemi olduğunu söyledi. ‘Görsel Habercilik’ dersinde ise Çetinkaya habercilikte fotoğraf ve diğer görsellerin kullanımının önemini anlattı, yazılı ve görsel basından örnekler gösterdi.
Eğitimin devam eden diğer günleri, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinden Araştırma Görevlisi Dr. Emre Osman Olkun’un ‘Haber Fotoğrafçılığı’ dersi ile devam etti. Derste ‘Haber fotoğrafının özellikleri’ ve ‘Haber fotoğrafçılığı için çekim açıları’ teorik eğitimin ardından, fotoğraflar ile uygulamalı bir şekilde katılımcılara anlatıldı.
Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi M. Fatih Çakar da ‘Medya ve Etik’ alanında eğitim verdi. Temelde etiğin anlamından başlayarak etiğin aslında bir töre bilimi olduğu ve toplum içindeki insan davranışlarının belirleyici olduğunu söyleyen Çakar, etik ve ahlak kavramlarını ve birbirleriyle ilişkilerini anlattı.
Eğitim programı, 8 Temmuz Pazartesi günü Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Gölcü’nün vereceği ‘Haber Toplama ve Yazma’, ‘Politika Haberciliği’ dersleri ile devam edecek.